21/09/2021

RS-BiH po prvi put učesnik na Balkan Kendo kupu!

Predstavnici tri kendo kluba iz RS-BiH (Kendo klub Borac, Kendo Centar Banja Luka, Kendo klub Panda), po prvi put su učestvovali na međunarodnoj kendo smotri, tačnije na Balkan Kendo kupu, gdje su predstavili znanje i vještine kendoa iz RS-BiH. Na pomenutom kupu učestvovali su predstavnici 7 zemalja Balkana, kao i specijalni gosti sa Malte (Rumunija, Sjeverna Makedonija, Srbija, Crna Gora, Grčka, BiH). 

Iako je kendo u RS-BiH zastupljen od nedavno, te da je situacija izazvana pandemijom virusa korona otežala uslove rada svim sportskim kolektivima pa tako i našem, predstavnici RS-BiH su uspjeli da učestvuju na pomenutom takmičenju i prezentuju duh kendoke iz naših krajeva, dok je gospodin Saša Purnjaga, naš trener, osvojio nagradu za najbolji borbeni duh, u kategoriji Veterani 40+.

Odlazak na Balkan Kendo kup je za članove našeg kluba bio veliko i neophodno iskustvo, koje će nam pomoći da na pravilan način obučimo kendoke u našem klubu. Takođe, iskustvo i poznanstva koje smo stekli učešćem na ovoj međunarodnoj smotri, pomoći će upravi našeg kluba prilikom organizovanja prvog kendo takmičenja u RS-BiH, dok će uspjesi koje je naš trener postigao, biti primjer za naš dalji napredak i rad.